Een exotische fruit, bloemen en planten tocht - Reisverslag uit Vĩnh Long, Vietnam van piet lagarde - WaarBenJij.nu Een exotische fruit, bloemen en planten tocht - Reisverslag uit Vĩnh Long, Vietnam van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Een exotische fruit, bloemen en planten tocht

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

03 Januari 2010 | Vietnam, Vĩnh Long

zondag 3 januari 2010

Vinh Long

An exotic fruit, flower and plantsbikingday.

It was 35 degrees and the road was very, very nice. All sorts of fruit and flowers. Just a paradise. 2 times with the ferry over the Mekong river who split up here in may arms.
Also over many old wooden bridges.
And than I was after 80km in Vinh Long and made a boattour on the Mekong and visit some beautiful island with all excotic fruit. And I try everything.

I am glad I cycle a part off the Mekong-delta. It just a paradise.

A paradise hug from Piet.

Beste allemaal,

Het begon vanmorgen meteen goed na 3 km al een lekke achterband. Maar na een half uur zat ik al weer op de fiets, op weg naar Vinh Long.

Werkelijk een schitterende tocht.Het leek wel of ik door een jungle reed. Voor het grootste gedeelte over een smalle landelijke weg met veel houten, versleten houten bruggetjes.

Maar met heel veel, palmbomen, kokonotenbomen, bananenbomen en verder allerlei fruitbomen waarvan ik de naam niet eens ken. Daarbij waren er ook heel veel bloemen en plantenkwekerijen. Veel bleoemn en prachtige vlinders. Je keek je ogen uit. En langs de weg natuurlijk heel veel kleine kraampjes waar je al dat fruit en die groenten kon kopen.

En omdat het zo heet was moest ik natuurlijk regelmatig de watervoorraad aanvullen en dan meteen maar al dat fruit uitgeprobeerd. Super lekker.
ook twee keer met een ferry over moeten varen want de Mekong vertakt zixh regelmatig in hele brede armen. Wat een machtige rivier.

Onderweg kwam ik nog 2 Nederlandse fietsers tegemoet. Patricia en Noud en zij hadden juist 4 weken de Mekong-delta "gedaan" en gingen over twee dagen weer naar huis. Even wat ervaringen uitgewisseld en mijn weblog doorgegeven.

Ik ben werkelijk blij dat ik elke dag alles bijhou want op een ogenblijk weet je werkelijk niet meer waar en wie je ontmoet hebt. Maar straks thuis als ik weer verhalende fotoboeken ga maken komt alles weer terug.

Om 1 uur had ik al een leuk Guesthouse gevonden en een tocht op de Mekong geboekt van 2 tot bijna 6 uur.
En dat was weer een geweldige ervaring. Hier splitst de Mekong zich in vele armen en daardoor ontstaan er vele eilandjes die een bezoek met een kleine boor meer dan waard zijn. Ik was weer alleen en dus liet de gids werkelijk alle plekjes zien. De kleine zijtakken heb ik nu meegemaakt met eb en met vloed. Wat een verschil en dan die reuk van al die waterhyacinten. Super.
Met temperaturen van ruim over de 30 graden en prachtige palmen is het ook een streek voor vele hangmatten.Bij restaurantjes vind je er vaak tientallen waar men dan heerlijk in ligt te schommelen.

Verder is hier naast de deur van mijn guesthouse een grote centrale markt. ook hier kijk je je ogen uit wat er allemaal aangeboeden wordt.

Ik ben ontzettend blij dat ik een stuk van de Mekong-delta meemaak want het is werkelijk een paradijs.
Ik hoop dat ik foto's kan plaatsen en dat die een stukje paradijs over kunnen brengen.

Beste allemaal leef en geniet nmorgen ook weer van de eerste werkdag in 2010.

Piet

Ik moet een selectie uit bijna 200 foto's die afgelopen 2 dagen gemaakt heb. Ik vaak niet zien of ze kwalitatief goed zijn dus..... Maar ik hoop dat de sfeer een beetje overkomt.

4032: de avondzon op de Mekong
4005/4008: deze slang kwam ik tegen op een eiland in the jungle en heb hem maar meteen gevangen. trouwens gisteren heb ik slangenwij op. Een grote glazen pot met slangenstaarten en daar rijste wijn bij. Na een aaltal weken is het heel sterk spul. Dus er maar een klkein glaasje van op.
3882: Hang en haar vriendin die ik nog in HCM ontmoet heb.
3925: Lan, mijn lieve gids van gisteren. Wat hebben wij wat afgelachen.
3964: Maar 100 levende kippen op een motorbike. Ik heb een motorbike met 300 levende kippen gezien.
3968: Overal zie je onder manden hanen langs de weg. De mannen pronken ermee en houden er hanengevechten mee. Voor grof geld. Hier is een man zijn hanen aan het wassen.
3973: Een van de vele fruitkraampjes en een hangmat hoort daarbij en ook de mobiele telefoon.
3972:Een Vietnamees stel dat mij uitnodigde om wat exotisch fruit mee te eten.

De rest zijn foto's van de Mekong en de bezoekjes aan de eilandjes.

• 03 Januari 2010 - 11:31

Riek:

De pracht en praal zie ik nog wel. De foto's,als ze er nog niet zijn, zie ik later wel. Ik kijk altijd terug. Hier is weer volop sneeuw gevallen. Gisteren bij onze Harry gekaart. Rikken, ik had verloren. Maar pech, alleen het kaarten is al super. Kun je me voor wakker maken.
    Groetjes

• 03 Januari 2010 - 11:32

Jippie, de foto's zijn er. Ga nu genieten. Doei

• 03 Januari 2010 - 11:36

Riek:

Brrr, die slang broertje. Let op he.

• 03 Januari 2010 - 11:37

André:

Jij daar met lekker weer rondtoeren en ik heb vanmorgen al weer ruim een half uur een dikke laag sneeuw mogen ruimen.......
    Verschil moet er zijn!

Het ga je goed, maat!

• 03 Januari 2010 - 17:57

Bram Coen En Angelie:

He Piet, je kunt je haast niet voorstellen in welke twee tegenovergestelde werelde we ons bevinden. Jij daar met de pracht en de praal in een korte broek. Wij hier met oorwarmers, sjaals, dikke schoenen in de sneeuw. Nog even en alle kerstlichtjes zijn hier weer gedooft en gaan we het gewone leven weer tegemoet.
    Bram wordt met de dag ondeugender, dus ja, rustig zitten is er niet meer bij. Ik heb trouwens het idee dat jij steeds sneller gaat fietsen. Ik denk dat je straks met twee vingers in je neus de tour de france wint. Heel veel plezier en tot de volgende mail.

Groet Bram, coen en angelie

• 04 Januari 2010 - 13:29

Hanny:

Piet, wat een slang zeg, en weer al dat fruit helemaal geweldig om te zien.
    Herman en Hanny