Zomaar een indruk van een fietsdag, - Reisverslag uit Lào Cai, Vietnam van piet lagarde - WaarBenJij.nu Zomaar een indruk van een fietsdag, - Reisverslag uit Lào Cai, Vietnam van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Zomaar een indruk van een fietsdag,

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

16 November 2009 | Vietnam, Lào Cai

Maandag 16 november 2009

Lao Cai

Beste allemaal, dear everyone,

Just an impression from a biking day.

Dear everyone,
Sorry but yesterday I ad no time to translate a little part in English. It was a very hard steep, hill from 12 km. 10%. nd it was very cloudy so I came total wet in Bac Ha. Now I am back in Cao Lai. The first 16 km were very dangerous because I could only see 10 meters and there were deep ravines. But I am now in my hotel and the photo's show you a little bit what I saw on the road.
The first 16 km nothing than clouds and than the real live from everyday belong the road in Vietnam.

HELLO SWEETIES. NICE TO SEE OUR REACTION. I HOPE YOU CAN FOLLOW ME A LITTLE. iT GOES GOOD WITH ME AND BECOME STRONGER EVERYDAY.

A lot of loves for everyone.
Piet

Allereerst Elly, en Ger en Maria en Ger heel veel groeten doen. Ja hoor ik herken jullie nog vanuit de Doubtful Sound. Maar dit is toch wel heeeeeeeeeeeeeel toevallig. Ik zwoegend de berg op en jullie in een bus waar ik toevallig naar zwaai. Als ik terug ben moeten jullie eker een keertje langskomen. Udenhout is niet ver van jullie. Kunnen we samen fotoboeken bekijken. Hoop zo af en toe van jullie te horen. Liefs. Piet

Vandaag krijgen jullie zomaar puntsgewijs een indruk van een gewone fietsdag en wat ik zo allemaal zie langs de wg. Het is niet volledig maar het geeft een indruk die ik met wat foto's van vandaag probeer in te kleuren.

- Om 7uur opgestaan, douchen en de tassen pakken.
- Om half 8 mijn fiets opgetuigd en gaan ontbijten.
- Ondertussen Amerikaanse en Franse bewonderaars van mijn fiets en komen ragen of ik echt alleen ben en alles op de fiets doe. grote bewondering!!!
- Uitgezwaaid en om 8 uur op de fiets.
- Zware mist in . 16 km lang geen hand voor de ogen. Handen aan de remmen want de ravijnen zijn diep. Bril op het puntje van mijn neus want door de bril zie ik echt niets meer. Na 16 km ben ik door de wolken maar ben ondertussen kletsnat.us geen mooie foto's van de prachtige vergezichten.
- De bril gepoetst en regelmatig gestopt om foto's van de plaatselijke bevolking te maken.
- Een varkensbeer op weg om te dekken.
- Een vrouw met kind is grote knollen aan het versnijden en die worden uitgesprid op de 4 baanssnelweg om te drogen.Zij zit in de middenberm.
- Een kindje dat een grote zware fles water naar een volgend huisje brengt of naar de moeder die op het land aan het werken is.
- Spelende kinderen die mij naroepen.
- Halverwege de afdaling een verzamelplaats van maiskolven. komen ze met hun mandjes op de rug vanuit alle kanten vanuit het berglandschap daar bijeenbrengen. Vaak komen handelaars de spullen daar opkopen. Let op de 2 kinderen met nog een hele kleine baby op hun rug.
- Da staat daar de groep Amerikanen, zij maken een fietstour d.w.z. zij zijn met een gids en een bus en rijden zo nu en dan een eind zonder bagage en gaan weer een stuk verder met de bus. Nu waren ze de fietsen aan het inladen en gingen ze verder met een boot. Vonden dat ik dunne benen had en moesten natuurlijk met mij op de fiets. Weblog gegeven want ze wilden mij graag volgen.
Wezen op mijn trouwring en vroegen waarom ik alleen was. In het kort uitgelegd en zij vonden het besluit erg brave en dat lieten ze op allerlei manieren merken. Nodigden mij uit om in Amerika te komen fietsen.
- In de dorpjes zijn heel veel mensen hun huisjes aan het opknappen. een teken dat het beter gaat.
- Veel winkeltjes langs de weg. Zomaar n paar planken met daarop groenten, fruit en wat vlees of drank. En altijd is er wel thee.
-Soms wenken ze en moet ik even afstappen want dan willen ze mijn fiets bwonderen. En vrouwen willen altijd even langs mij komen staan en dan is het altijd lachen omdat ik zo lang ben.
-Kom langs een grafkistenmakerij.
-Kom angs veel haren wassende vrouwen enwat een prachtig lang zwart haar hebben ze allemaa.
- Kom ook vaak langs klerenwassende vrouwen. Zomaar een schaal en wat water en kren wassen op hun hurken.
- Veel bedrijfjes die al die scooters en brommers en motors repareren.
- Een kind wil graag op mijn fiets.
- Uitgenodigd om thee te komen drinken.
- Een mooie jonge vrouw zit de hele dag bamboe te klieven met een mes. De stukken bamboe worden later gebruikt om schotten mee te vlechten.
- Veel theeplkantages en visvijvers.

Zo zie je dat 63 km allerminst vervelend hoeft te zijn. Je bent er met de fiets zo dichtbij. En voor alles stoppen is echt geen optie, dus is nog maar een greep an wat ik allemaal gezien heb.

Nu zit ik weer inhetzelfde mooie hotel met hele lieve mensen. Ga zo proberen de foto's vanvandaag, de eerste uit Vietnam te plaatsen. Die van China komen volgende keer weer.

Voor nu een warme groet en wat er morgen gebeurt, leen jullie misschien vanuit Sapa. Ik ben wel blij dat ik bericht heb gehad vanuit Ethiopie van sjoerd en Madelon. Ze maken daar ook heel wat mee. Maar maken het uitstekend.

Een lieve groet en leef en genit,

Piet

• 16 November 2009 - 09:10

André:

Je kunt altijd nog "portretfotograaf" worden, wat een klassefoto's Piet!!!

• 16 November 2009 - 09:13

Bauke:

Wat een supermooie foto's weer!!!!! Wauw!

• 16 November 2009 - 09:29

Bram, Coen En Angeli:

He Piet,

Ik denk dat je deze keer tijd te kort komt om je fotoboeken te maken. Mijn god wat een hoop mooie foto's al en dan te bedenken dat wij nog niet de helft van de foto's zien die je al gemaakt hebt.
    Jouw reis begint ook echt te kriebelen, wat is het daar toch mooi. Azie trekt mij zo enorm en als ik de foto's zo weer zie, zou ik zo in het vliegtuig stappen.

geniet er nog lekker van.

Groet Bram, coen en angelie

• 16 November 2009 - 10:45

Luud:

Wat een prachtige kleurige kleren hebben die mensen aan. Wat is het hier dan toch saai eigenlijk...
    Hele mooie foto's Piet. Fietsen heeft duidelijk voordelen, ook voor de volgers van dit weblog.

Succes!

• 16 November 2009 - 12:36

Riek:

Heb zojuist 12 km gelopen. Ben behoorlijk nat geworden maar afijn, het is toch mooi herfstweer.Wat een schitterende foto's, echt genieten. Wat zie jij toch veel he.Wat een lengteverschil! Mooi hoor.
    Over portretfotograaf gesproken, Andre dat vind ik ook.Dat vlees dat in dat kraampje ligt, dat laat maar liggen he Piet. Anders is die diarre zo weer terug, hahahahaha.
    Nou tot de volgende log maar weer.
    Dikke kus, Doei Riek

• 16 November 2009 - 18:23

Henk En Lia:

Prachtige verhalen en unieke foto's. Piet, we genieten enorm van je reisverhalen.
    Succes en het allerbeste gewenst. We blijven je volgen.
    Groetjes uit Udenhout.

• 16 November 2009 - 18:32

Niels En Anne-Marie:

Hoi Piet,
    we hebben flink bij gelezen vandaag. Wat een prachtig landschap en een kleurrijke kleding. Een genot om tijdens een flinke regenbui naar te kijken! We blijven je volgen.
    Groetjes Niels en Anne-Marie uit Stramproy

• 17 November 2009 - 11:22

Anita En Fred :

hoi Piet,
    ha die Piet,
    ik zie dat je weer in nieuw land bent, dus weer een vlaggetje in de kaart in de keuken erbij, ik lees je verhalen regelmatig en vind het een mooi voorbeeld van genieten, prachtig! onze kinderen gaan nu als Stanley en Livingstone door Afrika en zijn nog net niet de pot ingegaan, het ga je goed en als ik stop met werken ben je een mooi voorbeeld
    groet

• 18 November 2009 - 21:09

Hanny:

Dat vlees zo langs de kant van de weg ongelooflijk. Wat een prachtige foto's Piet, we genieten ervan.
    Herman en Hanny

• 20 December 2009 - 05:17

Peter Murphy NZ:

Great following your trip, both Nickie and I love your photos and stories, marry Xmass