Stekelige maar o zo mooie planten.
Door: Poet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
22 Januari 2019 | Australië, Melbourne
Stekelige maar o zo mooie planten.
Van Swan Hill naar Shepparton, donderdag 17 januari 2019, 246 km
Half bewolkt en 35 graden
Vandaag een stuk “kouder”. Of beter gezegd wat minder heet. We zullen twee nachten hier blijven. Een mooie camping met een plek vlakbij de keuken en douches.
Vandaag lekker rustig aan gedaan maar morgen gaan we de tip van Ingrid opvolgen. Dan gaan we naar Cactus Country. Veel studenten gaan voor een jaar naar Australië en krijgen dan een “working holiday visa”. Dat wil zeggen dat ze een aantal maanden moeten werken. Je kunt dan zowel reizen en werken. Fruitplukken, op een boerderij werken, in de zorg, in de horeca etc. Er zijn legio mogelijkheden. Je komt dan eerder in aanraking met de lokale bevolking en hun gewoontes.
Op internet vind je allerlei details.
Wij hebben vele working holiday studenten ontmoet.
Zo hoorden we van Ingrid, dat Nicole de vriendin van haar zoon Ruben daar werkte en dat het de moeite waard was om daar een bezoekje te brengen.
Dus Ingrid dat gaan we morgen doen. Ik zal een aantal foto’s proberen te plaatsen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet,
Van Shepparton naar Strathmerton, vrijdag 18 januari 2019, 126 km
Blauwe lucht en 33 graden
Vandaag naar Cactus Country. En Ingrid we hebben er ruim drie rondgedwaald. Wat als een hobby begonnen is, is nu een tuin van 10 hectare groot vol met 4000!!!! Verschillende soorten cactussen. In alle maten en vormen. Niet alle catussen stonden in bloei maar we hebben toch een aantal prachtige exemplaren en bloemen vast kunnen leggen op onze memory kaart.
Na de wandeling is het heerlijk toeven in het koele restaurant met cactus cake en cactus ijs.
Een meer dan geslaagde dag. Nicole was ondertussen met haar vriendin aan het reizen maar er waren ondertussen alweer nieuwe Nederlandse working/holiday studenten aanwezig.
Bedankt voor de tip Ingrid.
Voor nu een warme groet,
Van Shepparton naar Adelaide, zaterdag 19 januari,
Blauwe lucht en 30 graden
Gelukkig maar dat we gebeld hadden naar deze camping want we hadden het laatste plekje nog net op tijd kunnen bespreken. Vijf nachten coordat we 24 januari de auto gaan terugbrengen. Gewoon lekker ontspannen. De auto laten staan en met de bus naar het centrum.
Wij zijn ook op deze camping gestart dus we weten hoe het werkt.
De temperatuur is ook zeer aangenaam geworden EN het plekje dat we toegewezen krijgen is perfect. De ondergrond is verhard en de gehele plek is overdekt met als extra een heerlijke tafel. Kan niet beter.
Deze camping is zo druk omdat velen niet met de caravan of camper de stad in willen of kunnen. Vaak begint hier de vakantie of eindigt de vakantie met enkele dagen Melbourne. Een prachtige stad die niet snel verveelt.
Maar vandaag gewoon genieten van alles wat we meegemaakt hebben en langzaamaan aan onze terugreis te gaan denken.
“Van reizen leer je tolerantie”.
“You learn tolerance from traveling”.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van alles om je heen.
22 Januari 2019 - 05:37
Hanny:
Goeiemorgen, hier gaat vandaag de eerste sneeuw vallen. Zo als gewoonlijk groot nieuws maar tegen de avond is het alweer over.
Jullie nog fijne laatste dagen in dat mooie land. En een goeie terugreis gewenst natuurlijk.
Hanny -
22 Januari 2019 - 08:36
Riek:
Jeetje, wat en pracht en praal. Ingrid heeft niets teveel gezegd. Ik weet niet wie Ingeid is, maar dat maakt niet uit, toch. Geniet de laatste dagen van de rust en de voorbereidingen. Groetjes aan Susan. -
22 Januari 2019 - 14:19
Ingrid:
Wat leuk Piet dat jullie er genoten hebben! Nicole en haar vriendin hebben in de keuken gewerkt en heel wat cactusijs en cake gemaakt. Ik heb je verslag doorgestuurd naar hen!
Nog even genieten en dan terug naar ons koude kikkerlandje, dat wordt wennen...
Groetjes, Ingrid