Nog steeds Jinchuan, Still Jinchuan - Reisverslag uit Jianchuan, China van piet lagarde - WaarBenJij.nu Nog steeds Jinchuan, Still Jinchuan - Reisverslag uit Jianchuan, China van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Nog steeds Jinchuan, Still Jinchuan

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

08 November 2009 | China, Jianchuan

Vrijdag, 6 november 2009,

Jinchuan.

Beste allemaal, dear everyone,

Nothing is changed. I have decided that I stay in this hotel till sunday. Perhaps I go with the bus to Dali because I must leave China before 15 november. And in Kunming there is a embassy and there I can try to stay longer in China.

For now lots of love from adventurer
Piet

Ja nog steeds in Jinchuan en nog steeds is mijn wcpot mijn grootste vriend.Gisteren veel smsjes en telefoontjes gehad. Er is geen internet en ik moet er nu niet aan denken om daar achter te gaan zitten. Zou na elke alinea weggeroepen worden door mijn "vriend". Maar ik heb Bauke en Wouter wat gegevens door gesmst en zij zouden er een verhaal van maken om mijn trouwe lezers niet onnodig ongerust te maken. Ik ben benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Zoals jullie begrijpen lig ik zo nu en dan een stukje op bed in mijn dagboek te schrijven.
Want fietsen is onmogelijk. Maar zo maak ik het hotelleven van heel dichtbij mee en ondertussen weet iedereen dat ik mij niet goed voel en zonder dat we woorden uit kunnen wisselen leeft iedereen ontzettend mee. Wil ik iets eten dan staan ze binnen 2 seconden bij mij. Nu geen hete groene thee maar gewoon heet water. Dat drinken bijna alle chinezen heel veel en ik zal dat de komende tijd ook blijven doen. Ik kan gelukkig al een half uurtje tot een uur weg van mijn " vriend" en dan loop ik op en neer op de grote binnenplaats van het hotel om de conditie toch maar een beetje op peil te houden.

Ik blijf in ieder geval nog tot zondag in dit hotel en besluit morgen wat ik verder ga doen. Het probleem is namelijk dat ik 15 november de grens met China en Vietnam gepasseerd moet zijn. Dan verloopt mijn visum. Dat kan ik alleen maar verlengen op de ambassade in Kunming, waar ik aangekomen ben. Maar dan moet ik nog 2 etappes fietsen en een bustocht van 5 uur maken.

Maar ik wilde een avontuur in Azie en een avontuur wil zeggen dat er niets zeker is. Dus aan die wens is al ruimschoots voldaan.

Maar voordat ik afsluit wil ik Sjoerd en Madelon een hele geode reis wensen. Overmorgen vertrekken zij voor ruim 3 weken naar Ethiopie. Dus veel plezier en kijk goed uit met eten want 3 weken zijn te kort om een week de wc als vriend te hebben.

En..... bij Bauke en Wouter is alles goed wat dat kleine 25 weken oude "Schoppie" aangaat. Vandaag heb ik weer in zijn/haar dagboek geschreven en ik weet dat hij/zij later weet wat shit en wat saffraangeel is.

Dus lieve mensen ik kan er nog steeds niets anders van maken dan dat ik hoop dat ik snel een dikker wordende "shitgroet" kan geven.

Leef en geniet,

Piet

• 08 November 2009 - 08:46

Bauke En Wouter:

Hé ompa! Pas erop hè!!! Geen vieze woorden aan ons kindje leren!!!!!!!

• 08 November 2009 - 09:17

Lea:

Soms moet ik echt lachen als ik jou berichtjes aan het lezen ben. Goed dat je alles met so veel humeur kunt nemen!Maar Ik hoop toch dat gauw je fiets weer je beste friend is. ;-)
    Liefs uit Switserland,
    Lea

• 08 November 2009 - 11:02

Riek:

Je bent wel veel afgevallen denk ik he. Dus let de komende dagen maar goed op dat je niet te ver en te hard gaat fietsen. Jammer van dat visum maar dat is ook Azie. Ben benieuwd hoe het afloopt.
    Groetjes Tonnie (komt net terug van crossen) en mij

• 09 November 2009 - 15:08

Hanny:

Groene thee kennen we hier ook, maar alleen gekookt water is misschien nog wel het beste.
    Herman en Hanny

piet

Beste allemaal, Na 8000 prachtige kilometers door Nieuw Zeeland in 2008/2009 en 6000 facinerende en indrukwekkende kilometers door China, Vietnam, Cambodja en Laos in 2009/2010 begint in november mijn derde fietsavontuur. Deze keer zullen de vele (?) fietskilometers mij leiden door Birma (Myanmar), Thailand, Laos en Nepal. Ik hoop jullie weer regelmatig verslag te doen van al mijn avonturen. Voor nu een lieve leef en geniet groet. Piet

Actief sinds 16 Juli 2008