Drie mooie dames..., three lovely ladies...
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
06 November 2009 | China, Jianchuan
At this part of Piet’s journey there is no accessible internet. Therefore Piet’s asked us, Bauke and Wouter, to let you know he is doing well and that he’s added another chapter to is big adventure. A chapter of diarrhea and three lovely Chinese girls who stayed at his bed for five hours to tug him in while he got five bottles of infusion at the hospital… Now he’s back in a nice hotel where he will stay for a few more days before he will continue his journey again as the fit Hercules Geoff always holds him for.
A big hug and again a lots of love, but this time in behalf of our superdad.
Bauke and Wouter
Vanmorgen hebben we van Piet het verzoek gehad om jullie even te laten weten dat het goed met hem gaat. Hij zal een paar dagen blijven in een mooi hotel, alvorens hij zijn weg weer vervolgt in de richting van Kunming om daar zijn visum te kunnen verlengen.
De reden van deze rustperiode is: diarree! Diarree is de meest bekende reizigersziekte: je maag krijgt opeens heel ander soort eten binnen dan het gewend is en protesteert daar dan soms even tegen - hoe lekker het ook is. Tegelijkertijd is diarree niet de meest comfortabele metgezel op een fietstocht door het hooggebergte… Piet is voor alle zekerheid even naar het ziekenhuis gegaan voor wat goed chinees advies en omdat hij daar wellicht niets van zal hebben begrepen, hebben wij hem voor de zekerheid het recept voor ORS gegeven via de sms: 1 liter water, 40 gram suiker (8 theelepels of 8 klontjes) en 3,5 gram zout (1 theelepel). De combinatie met suiker en zout maakt ervoor dat het water wordt opgenomen door het lichaam. Omdat Piet dit zelf niet had gedaan hebben ze in het ziekenhuis direct zijn vochtniveau weer op peil gebracht.
Dit was een geweldige ervaring voor Piet aangezien er drie dames van zijn hotel met hem mee waren gegaan en vijf uur lang bij Piet hebben gezeten, en hem naar zijn eigen zeggen steeds hebben ingestopt, terwijl hij het water kreeg toegediend. In totaal zijn er vijf zakken vocht toegevoegd.
Het is eigenlijk de eerste keer op Piet’s reizen door Nieuw-Zeeland en China dat hij zoiets meemaakt. Wij hebben Piet in Nieuw-Zeeland uitgebreid meegemaakt en kunnen ons een goede voorstelling maken van hoe hij heeft leren te leven met wat er is en waren er steeds versteld van hoe hij daar op een wonderbaarlijke manier ook juist altijd iets positiefs van kan maken. Dit keer zal dat niet moeilijk zijn in een hotel met drie van die lieve dames… Maar we zijn toch benieuwd!!!
Tegelijkertijd kunnen we hem wel allemaal een steuntje in de rug geven door hem even beterschap te wensen via de sms zodat hij wat te doen heeft, of als reactie op dit bericht voor wanneer hij weer internet heeft. Juist op deze momenten is het fijn te merken hoe er met hem wordt meegeleefd!!!
Zoals Piet altijd eindigt met een slogan in hoofdletters zullen wij dat ook doen. Deze komt uit eigen ervaring:
DE MOOISTE REISVERHALEN ACHTERAF ZIJN DE DINGEN DIE OP HET MOMENT ZELF HET MEEST VERVELEND WAREN.
Bauke en Wouter
06 November 2009 - 08:54
Bauke En Wouter En ?:
Ha Piet!
Wat een mooi geschreven stukje dit keer! Je wordt er echt beter in! We zijn benieuwd of je deze fantastische stijl kunt doorzetten!!!!
xje en wat zouden we weer graag een paar dagen met je meefietsen! -
06 November 2009 - 09:09
Ria:
Hoi Piet.
Fijn dat het weer beter gaat met je.
Ik was weer blij dat er een mail was,dan weten we ook hoe het verloopt met je.
Ook je dochter kan weer mooi schrijven.
Rust goed uit voor dat je weer op je stale ros gaat.
Heel veel dikke knuffels van je zusje Ria
06 November 2009 - 09:22
Manon:
Ha oom Piet,
Veel beterschap.
Liefs je nichtje Manon. -
06 November 2009 - 10:42
Lea:
Hoi Piet,
Nou zeg, het is echt en avontuur wat jij beleeft. Veel beterschap!
Take care,
Liefs Lea -
06 November 2009 - 11:09
Harry Goos:
Wat schitterend dat er moderne communicatie is en je zo in China geholpen kunt worden.Want om 3 dagen in een hotel te verblijven is niks voor jou.Spoedige beterschap -
06 November 2009 - 11:20
Annemarie:
Ook dat moet je toch meemaken op een van je reizen!!!!
Beterschap en dat je maar weer gauw dikke dro....draait!!! -
06 November 2009 - 14:59
Riek:
Net terug uit Frankrijk, lees ik het verhaal van Bauke. Ja, ja, je zult wel afgevallen zijn, maar hoeveel, toch wil ik daar niet mee ruilen om af te vallen. Leuke verjaardag gevierd in Frankrijk.
Beterschap en hopen je gauw weer te horen. Bauke, niets mis met jouw verhaal hoor. Je ziet aan het schrijven dat je het niet van "vreemden"hebt. Bedankt -
06 November 2009 - 18:30
Adrie En Louis:
Hallo Piet, we wensen je van harte beterschap en hopen dat je snel weer boven Jan bent. Maar als we dat zo lezen met zulke steunpilaren komt dat zeker wel goed.
Avontuur genoeg dus en het gaat je goed,
Adrie en Louis -
06 November 2009 - 19:36
Harrie:
Piet, ik kan het begrijpen dat het niet lekker fietsen is als je aan de diarree bent. Neem goed de rust om aan te sterken en laat je je lekker verzorgen door de 3 dames.
Groetjes, Harrie en Nel -
06 November 2009 - 23:49
Jac Peeters:
Oei oei! Piet ziek, dat gebeurt maar zelden! Heel veel beterschap en ... doe het de komende dagen maar rustig aan. Luister naar wat je lichaam je vertelt, want volgens mij is ziek worden altijd een signaaltje ... Bauke en Wouter hebben volgens mijn ervaring ook helemaal gelijk! De dingen of omstandigheden die op het moment dat ze gebeuren heel vervelend waren worden achteraf vaak de mooiste herinneringen. Ik herinner me nogal wat fietsevenementen onder barre omstandigheden, waarbij ik toen vreselijk afzag en me afvroeg waar ik toch aan begonnen was ... Regen, kou, wind, sneeuw, noem maar op. Maar als je op die tochten terugkijkt is het juist door die omstandigheden dat ze zo bijzonder blijven! Maar goed, op dit moment heb je daar dus allemaal niet veel aan! Eerst maar gauw fit worden!
Hartelijke groeten uit Hilvarenbeek!
Jac en Hanneke -
07 November 2009 - 05:00
Brian Fisher " Kiwi :
Hello Piet, So you have had the runs eh! Sorry to hear of this. Have been trying to track your journey in South East Asia. Think Jo and I will be coming to Europe in your late summer 2010. Tried an electric bike yesterday, I'm hooked.
Write to you soon.
Brian & Jo. NZ. -
07 November 2009 - 13:50
Lieske:
Ook ik wil Piet natuurlijk heeeeel veel beterschap wensen !! Dikke kus xLieske -
07 November 2009 - 14:36
Bram, Coen En Angeli:
He Piet,
Wat vervelend toch. Het is zeker niet handig fietsen, dus laat je maar eens lekker verwennen, want je hebt nog een hele tocht voor de boeg.
Hier gaat alles goed. Bram begint steeds meer te kletsen, wordt ook steeds zwaarder, dus het is een echt hollands glorie. Hier staan de kranten nu weer vol over de mexicaanse griep, dus we blijven maar goed opletten.
Hier komt Sinterklaas bijna. Jammer dat Bram er nog niets van snapt, maar volgend jaar wordt het al super leuk.
Nou piet wij wensen je heel veel beterschap, goed opknappen, zodat we weer mooie verhalen van je kunnen lezen.
Dikke kus Bram, coen en angelie -
07 November 2009 - 18:51
Peter En Joke:
Piet in het ziekenhuis,ook dat nog>
Van harte beterschap en we hopen dat je snel die fiets weer op kunt.
Groeten uit Udenhout -
09 November 2009 - 14:34
Claartje:
lieve Piet,
hoop dat je weer helemaal boven Jan bent, zonder scheiterijen!
maar die dames... ieder nadeel heb z'n voordeel!
knuffel van Claartje -
09 November 2009 - 14:52
Hanny:
Neem de tijd om alles weer normaal te laten worden, het is niet anders.
Herman en Hanny