De Tiger leaping Gorge
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
27 Oktober 2009 | China, Qiaotou
Qiaotou,
Beste allemaal, dear everyone,
Dear everyone, The third story this day. I was in the Tiger leaping Gorge. Impressive. A small gorge from 30 meter. All the water from the Yangtze river must through these Gorge. 507 steps down and ofcourse up again. But the condition is good.
Tomoorow I go further. From 1833 meter to 3225 meter. So that become a very heavy day. I hope I can tell you obout a few days how it was. I think that their is no internet the coming days so you get big hugs today and a lot of love.
Live and enjoy,
Piet
Dit is het derde verslag dat ik vandaag aan het schrijven ben. Dus dat wordt lezen maar het is herfst vakantie voor velen dus dat gaat wel lukken denk ik. Ik doe dat omdat de komende dagen geen computer te vinden zal zijn.
Vanmorgen eerst van kamer verwisseld.Naar een ander hotel dus. Het was erg vies. Alls wat je vastpakt plakte. Maar nu hebben we een mooie kamer met alweer heel vriendelijke mensen.
Vanmorgen al vroeg naar de Tiger Leaping Gorge gefietst om de honderden bussen met Chinezen voor te zijn. Het is maar een tocht van 10 km naar de Gorge maar o zo prachtig. Wij komen bij het smalste deel van de Gorge. Zo'n 30 meter breed en daar komt al dat bergwater van de Yangtze rivier doorheen. Overweldigend die kolkende massa en die steile bergwanden.
De naam heeft deze Gorge te danken aan een tijger die wilde ontsnappen en in een sprong van de ene kant naar de andere kant van de kloof, naar de vrijheid sprong.
Natuurlijk heb ik weer vele foto's gemaakt Dat wordt nog wat. In NZ had ik 3000 foto's maar hier ga ik daar heel ruim overheen als ik zo doorga.
Maar er is dan ook zo veel te zien. De overwelgende bergketens, de supervriendelijke mensen en de vele dorpjes in al hun oorspronkelijkheid. Het leven van alle dag is echt betoverend en werken dat al die Chinezen kunnen. Niet normaal.
HET WEER:
Saai he maar alweer heel erg heet. 31 graden en een prachtige lucht. Wat dat betreft boffen we echt want als het bewolkt is zie je dus niets van dit indrukwekkend landschap. Dus straks niet zeuren als het een dag wat minder is.
DE OMGEVING:
Wordt ook saai, ik bedoel dat ik weer moet zeggen: BETOVEREND en OVERWELDIGEND. Wat ben je dan nietig tussen die bergwanden.
Wij zijn met een hele steile trap afgedaald naar het diepste gedeelte van de gorge. Het afdalen is niet zo moeilijk maar het weer teruggaan en het beklimmen van de 507 treden brengt menige toerist in deze ijle lucht in ademnood.
Maar wij hebben een superconditie want we beklimmen deze onregelmatige 507 treden moeiteloos.
Beste Allemaal vanavond goed slapen, na een heerlijk chinees avondeten natuurlijk, dan kunnen we morgen weer op de fiets naar de hoogvlakte van Zhongdian. 64 km.
Van 1833 meter naar 3225 meter hoogte !!!!!Een uur of 10/11 stijgen en dalen.
Maar daarover later meer, wanneer dat weet ik niet omdat er in de komende plaatsen geen internetfaciliteiten zijn.Dus ben niet ongerust.
Een lieve groet, ook van Wim en Yvonne en leef en geniet.
Piet
27 Oktober 2009 - 08:34
Riek:
Ben weer de 1ste. hahahaha. Zomar gezellig toch. Het blijft altijd spannend. Ja Piet we genieten van je verhalen hoor. Ga snel nog ff de laatste 2 verhalen lezen. Hier alles oke. -
27 Oktober 2009 - 10:29
Riek:
Hoi Piet, ja super mooie verhalen. Ik kreeg gisterenavond een mailtje van Lisette uit NZ dat zij en ook Peter en Ineke Thissen jouw verslaggeving ook weer volgen. Mooi he. Ik vroeg je hoeveel tijdsverschil dit nu is met China, is dat 6 of 7 uur? We wachten af.
Groetjes van je zus -
27 Oktober 2009 - 20:52
Harrie:
Ja Piet ik kijk ook af en toe en in grote lijnen volg ik je wel. Het is blij te horen dat het weer goed gaat met je gezondheid. Vanuit Huisseling hebben wij geen bijzonderheden. Groetjes, Harrie en Nellie -
28 Oktober 2009 - 11:23
André Van De Wiel:
Wat is het hier toch vanzelfsprekend geworden dat we internet hebben. Als het een uurtje uitvalt raken we hier al in de stress.
Maar jij zult daar niet in de stress raken, dat weten we nu al.
Hebben ze daar ook goede kruidenmengseltjes voor onze duiven, zodat ze nog een tandje bij kunnen schakelen op de grote vluchten???
Het ga je goed, maat! -
28 Oktober 2009 - 21:40
Jane:
Hoi Piet,
Het is inderdaad herfstvakantie, dus heb ik alle tijd om je verslagen te lezen. Je stuurt ons steeds groeten namens Yvonne en Wim.Dus ook aan hen graag hele hartelijke groeten. Fijn dat je zulke geweldige reisgenoten hebt!
Jane -
01 November 2009 - 13:16
Hanny:
Piet ik moet wel lachen als ik lees dat je een ander hotel neemt omdat het zo vies, ik denk dan ,dan moet het wel echt VIES zijn. Want je kunt wel wat hebben.
daaaag