Zâoshang hâo
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg piet
30 Augustus 2009 | Nederland, Udenhout
Ja beste mensen, ik probeer voordat ik vertrek een paar chinese woorden of zinnetjes te leren. Hoe ik het uit moet spreken weet ik nog niet maar regelmatig heb ik de cd met een beginnerscursus chinees opstaan die ik gekregen heb van Rika en Frans. Of het gaat lukken weet ik niet maar ik ga het in ieder geval proberen. Ook heb ik een klein chinees, vietnamees en thais woordenboek gekocht. Kan wel eens handig zijn als ik daar aan het rondfietsen ben. Nog maar 43 dagen geloof ik. Dus het komt al snel dichterbij.
Deze week de eerste twee vaccinaties gehad. Hepatitis A en B en Rabiës. Deze week nog een keer hepatitis A en B en Rabies. en dan nog een keertje Rabies en buiktyfus en DTP en nog een keertje TBC. Dus de komende weken rijd ik nog een keer of 4 naar de GGD in Tilburg.
Zo komt mijn gezondheidspaspoort al aardig vol te staan. Ook moet ik de komende weken beslissen welke antimalariatabletten ik moet gaan slikken. Voor China, Laos en Cambodja worden deze wel aangeraden.
Ook heb ik een Dazer gekocht. Een klein apparaatje waarmee je honden op een afstand kunt houden. Want dat schijnt zo hier en daar op mijn reis een probleem te zijn. En als je op je fiets zit met je voeten vast aan de pedalen is dat toch vervelend als er honden op je afkomen. Of het echt nodig is horen jullie straks wel als ik daar ben.
Als het goed is krijg ik deze week de visa voor China en Vietnam binnen en dan heb ik de meeste zaken geregeld en kan ik gaan pakken. Alleen krijgt mijn fiets eind september nog een grote onderhoudsbeurt. Ketting, tandwielen en banden zullen zeker vervangen worden.
Zo nu en dan beginnen de kriebels weer te komen.
Vanmorgen heb ik Karin en Cisca uit Nieuw Zeeland weer aan de lijn gehad.Ook nog een mail van Cynthia en Geoff. Dat is altijd heel gezellig en via Skype kun je zelfs een videogesprek hebben. Karin vertelde dat haar dochter ook 4 maanden naar Azië ging. Dus de komende weken gaan we bekijken of we elkaar ergens kunnen ontmoeten. Zou heel leuk zijn. Zo zie je dat het Nieuw Zeeland avontuur nog heel lang blijft doorwerken. En dat voelt super.
Wat de reis betreft ben ik in het vorige verslag aangekomen in Danang. Vandaar ga ik op weg naar Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon). De hoogtepunten van dit gedeelte zijn. De Cham ruïnes in My Son. Het historische stadje Hoi An met zijn authentieke houten huisjes. De prachtige badplaats Nha Trang. De op 1475 meter hoogte gelegen koloniale stad Dalat.en dan hoop ik gedeelte af te sluiten in de wereldstad Ho Chi Minh.
De volgende keer vertel ik weer een beetje over de route naar Phnom Penh in Cambodja.
Woensdag komt Madeleine, ons petekind, weer thuis. Zij heeft een half jaar rondgetrokken door Zuid Amerika. En dat is een super avontuur geweest. Dat zal even afkicken worden Madeleine. Maar je kunt dan weer de avonturen volgen van je beste vriendin Hera die voor een half jaar net als ik in Azië gaat fietsen. en wie weet ontmoet ik Hera daar nog een keertje.
Beste allemaal ik ga nu verder met het voorbereiden van de BBQ voor 13 september.Gaat best gezellig worden, dus heb je zin, kom gerust vanaf 1 uur binnenlopen.
Voor nu leef en geniet van de momenten.
Zàijiàn
(tot ziens)
Piet
30 Augustus 2009 - 08:11
Riek:
Hoi Piet, een heel geregel al die spuiten. Maar het moet, want als je ziek wordt. Succes met alles. Skypen heb ik deze week al wel 4 keer geprobeerd. Je bent online, dan bel ik en niemand pakt op. Met typen krijg ik ook gen contact.
Groetjes Riek, Tonnie komt morgenavond weer terug uit Oostenrijk -
30 Augustus 2009 - 08:55
Annemarie:
Hoi Piet. ALlereerst proficiat natuurlijk met het ompa worden!!! Ja dat is dubbel. Ik zie nu ook hoe moeilijk het is en bedenk me daarom nog meer hoe geweldig het is wat jij allemaal aanpakt en bezig houdt. Dan hoef je niet te denken maar kun je doen!!!! En Conny neem je toch overal mee naar toe!!!
Succes maar weer met je chinese taal!!!
Groetjes Fam Maas -
30 Augustus 2009 - 09:42
Hanny:
Weer even bij gelezen wat je allemaal aan het doen bent. het was gezellig zondag, met als hoogtepunt het verrassende nieuws van Bauke. Mooi, en je gedachte gaan meteen naar Conny, en zo is het goed!
Wij gaan dadelijk met Wilma en Theo naar de tuinen in Appeltern. Hun zijn er nog nooit geweest, Herman is even fietsen. Meer nieuws heb ik niet na zondag. Groetjes uit Gennep -
30 Augustus 2009 - 10:47
Tineke En Bart :
Hallo Ompa,
Van harte gefeliciteerd Piet met deze speciale titel.Dat het je ook een dubbel gevoel geeft, is begrijpelijk.Ik liep een beetje achter met lezen, vandaar deze late reactie.Als je nog een opsteker nodig zou hebben, dan is dit wel een hele bijzondere. Wil je Bouke en Wouter ook gelukwensen van ons?
Wat je reis betreft.....wat een enthousiasme om het allemaal weer aan te pakken. Veel succes met al die inentingen.(soms ben je daar ook weleens beroerd van nl) Wie weet tot ziens ergens in of rond het Udenhoutse. Groetjes!!! -
30 Augustus 2009 - 14:57
Roel En Anouk:
Dit werkt veel beter, ha ha!!!! -
02 September 2009 - 20:14
Bernt:
Hoi Piet,
Klinkt super je nieuwe avontuur naar Azië. En het zal vast gaan kriebelen nu het dichterbij komt en de voorbereidingen goed gaan. Ben erg benieuwd naar de nieuwe avonturen. Helaas heb ik op 13 september wedstrijd anders was ik graag even binnengelopen, maar ben geloof ik, pas rond 6 uur klaar in Uden. Of het moet daar tot in de late uurtjes nog heel gezellig zijn. Nou ja geniet er in elk geval van en heel veel succes met de nieuwe voorbereidingen.
Groeten Bernt -
02 September 2009 - 20:40
Niels En Anne-Marie:
Hoi Piet, wij zullen 13 september na drie uur even binnen komen lopen om je alvast een hele goede reis te wensen. De voorbereidingen zien er goed uit en het Chinees ziet er alleen al moeilijk uit, laat staan dat je het straks echt moet spreken! Nog veel succes met oefenen en voorbereiden en tot de dertiende! -
02 September 2009 - 21:32
Hera:
Hoi Piet,
leuk om Madeleine én mezelf in jouw berichtje tegen te komen. Vanmorgen mijn lieve vriendinnetje van het vliegveld gehaald. Super om haar weer te zien. En, vandaag is mijn fietsje aangekomen in de winkel. Dus morgen, tijdens het werken in de winkel, ga ik hem zelf opbouwen en dan gaat ie 's avonds mee naar huis. Binnenkort kom ik hem een keer showen.
Groetjes, Hera -
03 September 2009 - 07:07
Peter En Joke:
Hoi ompa,PROFICIAT!
Wat een avontuur, opa worden!(veel geluk Bauke en Wouter)
Wij lezen weer mee Piet. -
03 September 2009 - 07:24
Claartje:
hé Piet,
ga je weer op stap of beter 'op de banden'? je hebt echt de smaak te pakken, hè?! hoe lang ga je?
veel voorbereidingsplezier en we vinden het leuk als je ons op de hoogte houdt.
liefs van Claartje