Een veld van lichtjes. - Reisverslag uit Albany, Australië van piet lagarde - WaarBenJij.nu Een veld van lichtjes. - Reisverslag uit Albany, Australië van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Een veld van lichtjes.

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

23 December 2018 | Australië, Albany

Een veld van 16000 lichtjes.

Beste allemaal,

Albany, vrijdag 19 december, zaterdag 20 december 2018
Half bewolkt en 25 graden.

We verblijven drie nachten in Albany. We gaan de omgeving verkennen. In ieder geval willen we terug naar Denmark naar de Olifanten rots. Wij zijn daar al geweest met druilerig weer maar we willen het verschil zien met zonnig weer. EN? Een wereld van verschil. Zo’n mooie plek zie je maar zelden. De o zo veel verschillende tinten van het super heldere water. De kleuren van de rotspartijen. Foto’s en woorden kunnen niet vertellen hoe mooi dat is.
We nemen onze lunch mee en zitten de hele middag op de rots te genieten van al dat moois om je heen. Ideaal ook voor kinderen. Vooral de plek die de Green Pool wordt genoemd is schitterend voor kinderen. Het water is zo prachtig groen/blauw van kleur. Wij gaan ook nog even het water in.
Samengevat: alweer een geweldige dag midden in de natuur.

Leef en geniet van al die momenten in de natuur die bij elk weertype weer totaal anders kan zijn.

Albany, zaterdag 20 december 2018,
Volop zon en rond de 25 graden.

Vandaag alweer de laatste dag in Albany. Allereerst naar de Mount Clarence lookout waar je een schitterend uitzicht over Albany en de Oceaan.
We gaan naar het Torndirrup NP met zijn indrukwekkend kliflandschap. We bewonderen de Gap. Een dertig meter diepe rotskloof en de de door wind en golven geschapen natuurbrug.
Wat verder weg maar wel een aanrader is de little beach. En na hoor dit kleine strand is een van de mooiste in Australië. Beschut met azuurblauw water en zand zo wit en fijn als zout. Alsof het niet echt is.

Wat vroeger eten en de was doen want voor de eerste keer gaan we vanavond in het donker er op uit. Normaal rijden we nooit in het donker maar iedereen praat over “Field of light”.

Boven op de Mount Clarence berg heeft een kunstenaar 16000 !!!!! Ronde bolletjes op zestig centimeter hoge stokjes geplaatst, deze zijn allemaal verbonden met dunne draadjes en geven allemaal licht.

Dit “veld van licht” licht tussen prachtige eucalyptus bomen. Indrukwekkend mooi.

“If Field of light: Avenue of Honour stands for anything, it is this; let us live in peace, not in war”.
“Als het veld van licht: straat van eer, ergens voor staat, dan is het dit: laat ons in vrede leven, niet in oorlog”.

Dit veld van licht is juist nu aangelegd omdat het 100 jaar geleden is dat de Eerste wereldoorlog eindigde.
Het is een eerbetoon aan alle gesneuvelden tijdens deze oorlog en de oorlogen daarna.

Ik denk dat dit een mooie kerstwens is. Wij zenden deze 16000 lichtjes naar jullie en wensen jullie prachtige kerstdagen in gezelligheid en vrede met elkaar.

“Ik weet het, het zijn maar woorden, vriendelijke woorden kunnen kort en gemakkelijk uit te spreken zijn, MAAR laat hun echo’s eindeloos zijn”.

“I know it, it are just words, friendly words can be short and easy to pronounce BUT let their echoes be endless”.

Een dikke kerst knuffel en een warme kerstgroet vergezellen de 16000 lichtjes en laat de echo’s van deze woorden doorklinken in 2019.

Piet.

• 23 December 2018 - 07:56

Riek:

We wensen jullie ook alle goeds voor het nieuwe jaar. Geen lichtje op een berg, maar lichtjes in de boom.

• 23 December 2018 - 08:01

Ria Koning:

Prachtige foto's Piet, en nog mooier de gedachte die er achter zit.
    Ook jullie wens ik hele fijne feestdagen en alle goeds gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar.

• 23 December 2018 - 10:11

Ine:

Ontroerd door jouw mooie woorden en lichtjes Piet. Voor jullie ook een dikke kerstknuffel en dat al jouw mooie woorden en gedachte ooit werkelijkheid mogen worden.

• 23 December 2018 - 15:16

Elly Teune:

We genieten weer heel erg van jouw reisbeschrijvingen Piet. We herkennen er veel van.
    Ook jullie wensen we sfeervolle kerstdagen en een gezond en vreugdevol 2019!

• 23 December 2018 - 15:17

Annie Schapendonk:

bij deze wensen wij jullie ook hele fijne kerstdagen en alle goeds voor een mooi en gezond 2019 toe!
    groetjes uit de wilgenlaan.
    Johan en Annie schapendonk.

• 23 December 2018 - 15:20

Annie Schapendonk:

groetjes uit de wilgenlaan.
    Johan en Annie schapendonk.