Goede tijden, slechte tijden......
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
24 Oktober 2018 | Zuid-Korea, Daegu
Goede tijden slechte tijden ……
Daegu, woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2018
Rustig herfstweer en rond de 23 graden.
Beste allemaal,
In Nederland volgen we al meer dan 25 jaar de dramaserie “goede tijden, slechte tijden”.
Nou hier kunnen ze er op dat gebied ook wat van. Het maken van drama series is een echte industrie geworden die het heel goed doet in veel Aziatische landen. Je kunt de reuze TV niet aanzetten of er is wel een drama serie te bewonderen.
Drama, muziek, film en pop muziek zorgen voor veel inkomsten. Langzaamaan begint de muziek ook in de westerse wereld aan invloed te winnen.
Vooral de popmuziek. Ik las dat vorige week de BTS popgroep in Nederland was en dat, vooral meisjes, dagen lang voor de ingang gebivakkeerd hebben. Ook in Amerika zijn zij razend populair.
Maar naast alle hoogwaardige technologische producten is ook de mode industrie en de plastische chirurgie een grote bron van inkomsten.
Wat de mode betreft hoef je alleen maar op straat rond te kijken. Iedereen, jong en oud, kleedt zich mode bewust. Natuurlijk zal dat op het platteland anders zijn. Maar hier in de grote stad heb ik nog niemand onverzorgd en niet modebewust gekleed de straat op zien gaan. En opgemaakt en wel. Het heeft iets met een diep gevoel van respect te maken.
Ook gaat men hier ontzettend graag samen koffie drinken of samen lunchen of eten. Ik ben al in vele restaurants en koffiehuizen geweest en soms moet je gewoon op je beurt wachten om een tafeltje te bemachtigen. 80 procent zijn dames. Groepjes van drie of vier meisjes of dames die gezellig kletsend en mode bewust gekleed gezellig een paar uurtjes samen zijn.
Selfies maken daar kunnen ze in Zuid Korea ook wel wat van en dan met de nieuwste telefoons. Overal en van alles worden selfies gemaakt en van tevoren wordt gekeken of je haren, kleren en make up perfect zijn.
De religie speelt maar een beperkte rol in Zuid Korea. Vijftig procent zegt niet religieus te zijn. Ongeveer 25 procent is Boeddhistisch. Het overgebleven deel zijn Christenen. In het straatbeeld overheerst het Boeddhisme met zijn prachtige tempels. Kerken zijn klein en heb ik nog maar moeilijk kunnen ontdekken.
Wanneer ik dit verslag zit te schrijven dan liggen jullie nog op een oor. Ik heb dan al een uurtje op de hometrainer doorgebracht en samen ontbeten.
In het weekend komt de hele familie weer bij elkaar en gaan we samen naar het graf van de papa van Susan.
Dus van schrijven zal niet veel komen want meteen daarna zal het pakken en regelen worden voor de reis door Australië.
“Nobody returns from a trip the same way he has left”.
“Niemand keert terug van een reis zoals hij vertrokken is”.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
25 Oktober 2018 - 05:06
Hans Vd Bersselaar:
Dag Piet en Susan. Ik ben weer even bijgelezen. Gecondoleerd met het overlijden van (schoon)vader.
Het zal niet meevallen om straks de knop om te zetten, Z-Korea te verlaten en in de vakantiemodus te komen. Maar ik vind het nog steeds erg leuk om jullie te volgen en vooral om te lezen hoe jij, Piet, het dagelijks leven daar kort maar krachtig beschrijft. Wens jullie weer een fijne tijd in Australie en zoals je altijd zegt: 'Leef en geniet'. gr Hans -
27 Oktober 2018 - 00:06
Riek:
Ja, weer voorbereiden voor volgrnde reis. Zal wel anders zijn, maar .........leef en geniet.