Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
13 Oktober 2016 | Zuid-Korea, Sogcho
Beste allemaal,
Opgestaan met een hel blauwe lucht en een geweldig uitzicht vanuit onze kamer. Vandaag trekken we de bergen in. Een twintig minuten rijden en we zitten in het Seoraksan National Park. Het is een van de hoogste Parken in Zuid Korea.
Het is ongelooflijk hoeveel mensen er om negen uur al zijn. Busladingen vol. Ook nu weer tachtig procent vrouwen.
Wij gaan eerst met de kabelbaan naar boven.
We genieten hier van geweldige uitzichten. Na twee uur weer naar beneden en dan naar de tempel. Altijd een plaats van rust en devotie.
Na de lunch een track naar de waterval. Een flinke tippel. Alles is perfect georganiseerd met bruggen, trappen en houten vlonders.
We klimmen heel wat af. En wij niet alleen. Duizenden mensen zijn aanwezig. Ook veel studenten met hun school. Het is de tijd van de schooluitstapjes.
Over drie weken is het hier niet leuk meer. De herfstkleuren zijn dan op zijn mooist en alle hotels en appartementen zijn nu al volgeboekt. Nu beginnen de kleuren te komen maar het voordeel is dat het ook nog niet zo druk is.
Nu is het gezellig druk en je hoeft nergens lang te wachten.
Moe maar met een memoriecard vol met prachtige natuur en vergezichten keren we weer terug naar ons appartement.
Morgen weer terug naar de woonplaats van Susan, Daegu. Wat we verder gaan doen weet ik nog niet. Blijft dus nog een verrassing.
Je kunt wel merken dat we dicht bij de Noord Koreaanse grens zijn. Er is veel meer militaire activiteit. Helikopters, legervoertuigen en parachutisten. Maar men is hier al aan gewend en behoort tot het dagelijks leven. Helaas.
Voor nu een warme groet en leef en geniet.
Piet