Het regent. It is raining - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van piet lagarde - WaarBenJij.nu Het regent. It is raining - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Het regent. It is raining

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

10 Januari 2011 | Thailand, Chiang Rai

Chiang Rai, maandag 10 januari

Dear everyone,

Today it is raining. But the temperature is fine. esterday we visite temples in Chiang Rai and go to the haircutter. It is just relaxingtime after so many kilometers. I lost already many kilo's. And my face is a little skinny.
So today to a beautiful total white temple outside the city.

Tille tomorrow and live and enjoy the days.

Beste allemaal,

Ja het weer kan hier ook wel eens anders zijn. Het i nu half 8 in de ochtend en het regent maar ik sta buiten onder een afdak op deze laptop te werken. Het is zo'n 25 graden. Maar vandaag en morgen zit ik niet op de fiets en bekijk ik CHiang Rai en omgeving. Daar heb ik nu de tijd voor en dat komt omdat ik overdag behoorlijke afstanden gefietst hebt en dan word je voor dat harde werken vanzelf een keertrje beloond. Het is net met stijgen en dalen. Het kan zo gek niet zijn maar na elek stijging komt ooit weer de beloning van het afdalen. Het is maar hoe je het bekijkt. En ik heb al behoorlijk wat gewicht verloren. Vooral in mijn gezicht is dat behoorlijk te zien zo kreeg ik gisteren te horen. En ik heb nog vele kilometers te gaan dus zo af en toe een rustpauze is nog niet zo verkeerd vooral als je nog aangenaam gezelschap in je omgeving hebt.

O ja eerst Manon en Cees nog feliciteren met hun verjaardag. Wel een en twee dagen te laat maar het is niet minder gemeend. En toen ik de lijst nakeek zag ik dat ik Emiel ook vergeten was. Dus van Harte Emiel met terugwerkende kracht.

Gisteren zijn wij de hele dag Chiang Rai aan het bekijken geweest en ook nog even langs de kapper. Kunnen ze hier erg snel en nog wat goedkoper ook. Anderhalve euro.

Natuurlijk zijn hier ook weer prachtige tempels en ik vind het vooral prachtig om te zien wat er allemaal afspeelt in en rond zo'n tempel. De harmonie, het offeren en bidden. Iedereen op zijn eigen manier maar alles verloopt heel respectvol. Wel altijd je slippers meenemen want overal ga je blootvoets de trappen op en naar binnen.
Ja Cisca en Hanny de honden lopen hier ook gewoon de tempel binnen en daar wordt niet moeilijk over gedaan. Maar deze psssen zich ook aan aan al die rust. Lopen wat rond en gaan wat liggen slapen. Eigenlijk is een bezoek aan een tempel een heel rustgevend gebeuren. Gisteren zijn we naar de Wat Phra Singh en de Wat Ngam Muang gelopen. Vooral de laatste was schitterend. Verder weer heerlijk gegeten en weer haal wat afgepraat met allerlei mensen.

Vandaag staat een uitstapje naar de witte tempel op het programma. Met de tuk tuk naar de vijftien kilometer verder gelegen witte tempel. Moet heel indrukwekkend zijn. Morgen vertel ik de bijzondere geschiedenis van deze tempel.

Dadelijk moet ik van kamer wisselen omdat ikd acht hier niet zolang te zullen blijven dus mijn kamer was reeds bezet maar gelukkig was er nog een plaatsje vrij.

Nou dit was zomaar weer een verslagje van een wat donker Chiang Rai.

Leef en geniet van de momenten. Een lieve groet,

Piet

• 10 Januari 2011 - 01:35

Cisca:

Hi die Piet, I looked at your picture, standing in the "door frame"and yes, you have lost weight. You must eat more chicken and rice and try all the different dishes. Please look after yourself.
    Lots of love
    Cisca, Miko and the hight five of Jodie

• 10 Januari 2011 - 09:36

Riek En Tonnie:

Wat een mooie tempels. Zijn ze in alle plaatsen wel verschillend? Ja, ik zie dat niet hoor. Misschien is dat wel zo. Ik hoor het wel.
    Zijn net terug van de zaal leegruimen van het feestje van Tonnie. Een hele klus, maar het was een mooi feest. Wij hebben in ieder geval erg genoten, en dar gaat het om. Het was van 2 tot 7 uur, maar om half 10 ging de laatste weg, dus erg gezellig. We hadden een stamppottenbuffet laten komen en dat was erg geslaagd. Boerenkool, zuurkool, wortelstamp, ribkes, gehaktballen en kookworst. Het ging er in als koek. Iedereen weer lekker gezien en bijgekletst.
    Dadelijk ga ik weer op school helpen. Ze hebben een andere opzet gemaakt van het overblijven van de kids. Nu hebben ze meer overblijfmoeders nodig, want we zitten inj verschillende lokalen. Ze hebben me gevraagd voor 3 middagen, dus dat ga ik proberen tot de grote vakantie.
    Zo nu hoor je ook weer iets anders wat hier gebeurd is.
    Groetjes en tot schrijfs

• 10 Januari 2011 - 13:56

Bauke:

Zo, ik ben weer begonnen op werk! Wel weer wat anders, zo na 2 weken vrij zijn!
    Kun je een keer een wat meer close up foto van jezelf toesturen???? Zien we echt hoeveel je bent afgevallen.
    Groetjes Bauke

• 10 Januari 2011 - 18:31

Jac Peeters:

Eindelijk weer eens een 'teken van leven', Piet! Je kunt je niet voorstellen wat een ongelooflijk drukke, maar ook ongelooflijk mooie periode ik achter de rug heb. Ik had me voorgenomen om je in de kerstvakantie op de voet te volgen, maar daar is werkelijk helemaal niets van terecht gekomen. En jouw berichten stapelden zich maar verder op! Hanneke heeft het gelukkig van me overgenomen en zo bleef ik toch op de hoogte. Maar ... ik wil alles natuurlijk ook zelf gelezen hebben en zelf al die fraaie foto's bekeken hebben. Vanaf nu ga ik het rustiger aan doen hoor Piet. Ik ben sinds 1 januari nog alleen (ja dat is ook genoeg hoor) dirigent en organist in onze Beekse St. Petruskerk, naast mijn kleine ensemble Kwarts, waarmee ik graag nog eens met jou een expositie open! Ik ga jouw reisverslagen en foto's in omgekeerde volgorde lezen en bekijken. Terug in jouw reis tot nu toe dus! Maar, voor vandaag ben ik helemaal 'bij' Zorg ervoor dat je niet teveel gewicht verliest hoor! Je weet wat dat voor een 'renner' kan betekenen!
    Hartelijke groeten uit Hilvarenbeek
    Jac en Hanneke

• 11 Januari 2011 - 02:17

Manu Bouts:

Yes Piet, the white temple!!! De meest indrukwekkende tempel die ik ooit heb mogen bewonderen! You will love it!

• 16 Januari 2011 - 13:41

Herman En Hanny:

Heb een paar dagen geen reaktie erop kunnen zetten, maar wel je berichten gelezen. Ik heb rond Kerst eem IPAD gekocht, super handig ding maar er moest weer van alles gebeuren pm het GOED te laten werken, zoals een draadloze modem etcetc, het is een super fijn ding, en het gaat steeds beter wat betreft de verbindingen.

• 16 Januari 2011 - 13:41

Herman En Hanny: