Zomaar een aantal weetjes.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
25 September 2009 | Nederland, Udenhout
Nog geen 3 weken meer. Vandaag de fiets opgehaald. Nieuwe banden, nieuwe tandwielen en ketting, nieuwe remkabels. Ik ga er nog een paar keer op trainen en dan hoop ik dat mijn Koga Miyata het net zo goed zal doen als in Nieuw Zeeland.
De tassen zijn zo goed als gepakt. De 5 tassen ( 2 voor, 2 achter en een stuurtas) zitten behoorlijk vol. Een tas vol met gereedschap, reserve onderdelen en opladers. Een tas met ehbo-spullen, medicijnen, handdoeken en toiletspullen. Een tas met wielrenkleding, muskietennet, slaaphoes en een tas met gewone kleding en een paar schoenen en sandalen. En natuurlijk de reisboeken en landkaarten met de fietsroutes. In het stuurtasje gaan de 2 fototoestellen, het dagboek een kleine verrekijker en wat andere waardevolle spulletjes. Om mijn hals heb ik in een tsaje met mijn paspoort en geld.
Alles staat klaar op de bank.
Regelmatig google ik om wat informatie over de landen waar ik ga fietsen te vergaren.
Zo is het tijdsverschil in China 6 uur en in de andere landen 5 uur. Dus is het daar nu 5 of 6 uur verder in de tijd. Hier is het nu 11 uur in de ochtend en is het in China dus 5 uur in de namiddag.
Hier hebben we de euro als betaalmiddel. In China de Yuan (1 euro is ongeveer 10 Yuan), in Vietnam de Dong (1 euro is ongeveer 26442 Dong), in Cambodja de Riel ( 1 euro is ongeveer 6100 Riel), in Laos de Kip (1 euro is ongeveer 12500 Kip) en in Thailand de Thaise Baht ( 1 euro is ongeveer 50 Baht).
Omdat je niet overal kunt pinnen heb ik extra Amerikaanse dollars meegenomen om te wisselen.
Bellen en smsen zal in de gebieden waar ik zit vaak niet mogelijk zijn. Maar ik probeer zoveel mogelijk via een internetcafé contact met het thuisfront te houden. Het internationale nummer voor Nederland is 0031. Voor China 0086, Vietnam 0084, Cambodja 00855, Laos 00856 en Thailand 0066. Dus in China is mijn mobielnummer 0086(0)610916951. Maar vanwege de kosten zal ik via Skype proberen te bellen.
Het weer in China is momenteel heerlijk, zo'n 32 graden. In Vietnam is het nu zo'n 25 tot 30 graden, in Cambodja, Laos en Thailand rond de 30 graden. Het is er nu bewolkt en in sommige delen regenachtig. Maar als je een half jaar weg bent krijg je met alle weersomstandigheden te maken. Dat lezen jullie straks allemaal in de verslagen.
Voor nu een lieve groet en leef en geniet,
Piet
25 September 2009 - 10:11
Hans:
He Piet,
Heel wat minder bagage als toen Brian en ik je voor de eerste keer ontmoette. Met belangstelling kijk ik uit naar je eerste verslag van deze onderneming. Heel wat anders dan fietsen door mijn nieuwe vaderland denk ik.
Gods speed and stay safe Piet!! -
25 September 2009 - 10:33
André Van De Wiel:
Het begint te korten.
Als ik zo die omrekenkoersen van de valuta zie, dan moet je zeker niet vergeten een telmachine mee te nemen, hihi..... Telmachientjes op de gsm zijn vaak omslachtig! -
25 September 2009 - 11:12
Gwen:
Nou, ome Piet voor jou is het aftellen begonnen.
Ik ben net klaar met aftellen, want over ongeveer 7 uurtjes vlieg ik door de lucht op weg naar mijn kanjer.
Ik hoop hem morgenochtend rond 10en in mijn armen te sluiten in het "pitoreske" Bangkok. Het is dan daar 3 uur in de middag..
Succes met de laatste loodjes en een hele fijne en goede en mooie tijd toegewenst.
Pas je wel goed op, want het principe rechts voorrang kennen ze volgens mij in die landen niet.....
Dikke kus van mij -
25 September 2009 - 11:13
Fam. Maas:
Tjonge het wordt nu alweer een verslaving om te lezen wat je mee gaat maken,dus schrijf maar niet iedere dag straks want dan zit ik teveel achter de pc!!! Succes de laatste weken met alle voorbereidingen!!!
Groetjes Annemarie -
25 September 2009 - 11:19
Riek:
Jeminee, alweer niet de 1ste. Ze zullen wel denken wat is er met Riek aan de hand. Maar niks hoor. Alles is hier geweldig. (ik zal wel minder tijd hebben als de anderen, hahahah.)
Ben zojuist op school ingevallen als overblijfmoeder. Dinsdags doe ik ook vaan maar dan zijn er rond de 100 kids en nu op vrijdag maar 9, wat een verschil.
Piet was een bagage, moet je dit ook wegen? Je bent al vroeg startklaar maar ik ben niet anders gewend (de Lagarde's zijn allemaal zo),.
Pretig weekend en tot de volgende skype.
Knuffel van zus en groetjes aan iedereen die dit leest.
Riek -
25 September 2009 - 13:13
Lieske:
zo worden we wel heel nieuwsgierig naar de 'echte' reisverslagen..?! Blij dat ik me nu aangemeld heb anders had ik het niet zo goed bijgehouden..
Goede reis !x
Piet heb je het mailadres van bauke voor me? s.v.p. even op info@stylyske.nl -
25 September 2009 - 16:33
Willemien Van De Wie:
Piet, weet je dat zeker van dat mobiele nummer? Normaal moet je er gewoon 0031 voor zetten, ongeacht waar je bent. Tenzij je natuurlijk een Chinese SIM-kaart hebt, maar daar ga ik even niet van uit. Vergis ik me?
Willemien -
25 September 2009 - 17:29
Frank:
Gelukkig zie ik op de foto wel je vlaggetje die ik bij de opsomming van je bagage miste! Je moet natuurlijk wel herkenbaar blijven voor de mensen die je tijdens je fietstocht ontmoet ;)
Succes met de laatste voorbereidingen!!!
ps. Zover ik weet moet je voor het bellen naar een Nederlandse telefoon gewoon altijd 0031 ervoor draaien! (Wat vanuit NL dan natuurlijk zelfs overbodig is) -
26 September 2009 - 10:39
Brigitte:
Beste Piet,
Je bent er klaar voor. Leuk om allemaal te lezen! Ik zal ook eens gaan inpakken. Want na jou vertrek is het voor ons nog maar 4 dagen. We zitten dan niet erg ver van elkaar en we zullen eens aan je denken!
Een hele goed reis en veel avontuur toegewenst van Wil en Brigitte -
26 September 2009 - 12:17
Het Aanstaande Bruid:
nou dat gaat helemaal goed komen! Wij hebben er alle vertrouwen in en als je echt iets te kort komt dan komen wij het brengen. Ha Ha, of kom jij het bij ons halen in Thailand. Dikke kus van ons -
30 September 2009 - 06:29
Jacque And Sharon:
Hi Piet,
Sharon and I have been following your preparations - exciting!! The sweethearts are back from their trip to Italy and we are back travelling New Zealand. On our way to Hawkes Bay tomorrow. We will be following your travels with great anticipation..
All the best for now.. Jacque and Sharon -
30 September 2009 - 06:42
Hanneke Te Braake:
Hoi Piet,
Ik volg je voorbereidingen enbenonder de indruk. Ook van die verzameling tassen die de komende maanden van levensbelang kuenen zijn voor jou en je fiets. Ik wens je een fantastische reis en ik blijf je volgen. Groetjes Hanneke -
30 September 2009 - 07:03
Anja :
Lieve Piet,
Wat een spannend avaontuur ga je weer tegemoet. Ik heb er bewondering voor en ben ook wel een beetje jaloers, nu het hier weer zo akelig donker en koud wordt. Goede reis en behoduen thuiskomst en take care!
Walter, Anja en Simone -
30 September 2009 - 07:45
Fam. Versteijnen:
Hallo Piet
Veel succes op je nieuwe reis door China en omgeving.Veel plezier en geniet ze.We lezen je reisverslagen zodat we op de hoogte blijven van je reis.
Groetjes Ans ,Frank Daphne -
30 September 2009 - 08:04
Thea:
Hi die HI,
Oh Piet wat vond ik dat leuk om zo even te praten,en het een en ander te filosoferen over het een en ander.
JA het is een hele onder neming, daar wordt je weer sterker van, ik neem m,n petje af voor jouw, geweldig. Mijn neef en zijn partner zijn ook hier voor 2 maanden en komen dinsdag morgen hier. Ze gaan ook naar Australia en blijven 1 jaar weg. Je klinkt nog steeds entusiast en dat is een goed teken.
Piet jongen het aller beste geniet leef en becareful,
cheers thea.
30 September 2009 - 09:58
Karin:
Hi Piet, you must be so excited. So happy for you. Have fun buddy and talk soon! -
30 September 2009 - 16:38
Carmen:
Hallo Piet,
Zet hem weer op.... helaas zul je ons daar niet tegen komen, maar wie weet waar jou reis volgend jaar weer naar toe gaat. Wij gaan dan richting Zuid-Amerika....... Kan je dan alvast op ut fietske over nadenken...... haha!
Veel plezier enne... uitkijken, he!
Groeten Dion en Carmen -
30 September 2009 - 17:52
Ine & Marcel:
Hoi Piet,
Nog altijd even enthousiast als toen je besloot deze trip te gaan maken! Zo komt het bij ons over en we hopen van harte dat je verwachtingen ook uitkomen!
We hopen wel dat de weersomstandigheden die nu in dit gebied spoken, weg zijn voordat jij daar je Koga gaat beproeven. Aan je voorbereidingen zal het niet liggen en we zien al weer uit naar je eerste ervaringen. Nog veel succes met de laatste zaakjes die je nog moet regelen en ongelooflijk veel plezier gewenst in het oosten................
Lieve groetjes van Ine & Marcel -
01 Oktober 2009 - 08:40
Johan Gelauf:
Hallo Piet,
Ik wens je een geweldige reis naar China. Ik ben jaloers op je! Hartelijke groet,
Johan Gelauf