Uitnodiging !!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg piet
04 Mei 2009 | Nederland, Udenhout
Dat is een tijdje geleden maar hier ben ik dan weer.
Met dit prachtige weer ben ik meer buiten te vinden dan binnen achter de computer. En ook nu gaat de tijd weer super snel.
Bij Bauke en Wouter in het tuintje gewerkt en voorbereidingen getroffen om hun huis te schilderen.
En natuurlijk vooral in mijn eigen tuin bezig geweest en met de vogels die nu volop aan het broeden zijn.
Maar de prachtige reis houdt mij nog volop bezig en dat zal zo zeker nog wel een tijdje doorgaan. Ten eerste krijg ik echt nog dagelijks reacties uit Nieuw Zeeland. Telefoontjes en emails van de mensen die ik daar ontmoet heb. Mailtjes uit Zwitserland, Duitsland, Nederland en Engeland. Het is echt ongelooflijk. Andy uit Engeland stuurde ook nog een aantal foto's met de mail en die ga ik proberen om op deze site te zetten.
Verder ben ik begonnen om de ruim 2000 !!!! mailtjes na te kijken en van alle bijzondere ontmoetingen en reacties maak ik een uitdraai. Ik heb al ruim een pak van 500 vel papier uitgedraaid. 4 mappen heb ik aangelegd met daarin alle namen van de mensen die ik ontmoet heb met hun reacties. 44 tabbladen. Dus 44 ontmoetingen waar ik nog regelmatig contact mee heb. Als ik deze grote klus geklaard heb dan ga ik beginnen aan het uitzoeken van de ruim 3000 !!!! foto's. Daarna begin ik aan de fotoboeken. Zo heb ik de komende maanden als het weer wat minder is ook een concrete en mooie klus om aan te werken. In mei ga ik ook 3 avonden een fotocursus volgen.
Op 30 april, op Koninginnedag, is het in Udenhout een traditie aan het worden dat alle mensen die in Udenhout een lintje gekregen hebben uit te nodigen in het Gemeentehuis voor een gezellig samenzijn. Ook worden dan de mensen die dit jaar een lintje ontvangen hebben nog eens extra in het zonnetje te zetten. Ik was dus 1 van de 5 mensen die dit jaar een lintje ontvangen hebben. De 2 gilden waren ook present en die brachten een vendelgroet.
Mij hadden ze gevraagd om als gastspreker zo'n 3 kwartier iets over mijn reiservaringen te vertellen.
Eerlijk gezegd zag ik daar wel een beetje tegenop. Precies op de plek waar Conny altijd haar toespraken hield voor de bruidsparen stond ik nu een verhaal over een prachtige reis te houden. Een heel dubbel gevoel.
Maar de 80 aanwezigen waren diep onder de indruk en na afloop werd ik meteen gevraagd of ik mijn verhaal ook nog bij andere organisaties wilde vertellen. Dus ik wacht maar af.
Ook ben ik ondertussen al weer rustig begonnen met mijn nieuwe reis die half oktober hopelijk zal beginnen. Ik ben nu regelmatig het een en ander aan het lezen over Vietnam, Cambodja en Laos. Het zal een totaal andere reis gaan worden en soms begint het al weer te kriebelen.
Ik wil ook nog wel iets kwijt over het ontzettende drama op Koninginne dag. Ik was op dat moment in het Gemeentehuis en stond daar mijn verhaal over de reis te vertellen. Bij thuiskomst zei mijn buurman dat ik de televisie aan moest zetten.
Vaak is mij gevraagd of ik op mijn reis niets vervelends heb meegemaakt.
Telkens gaf ik als antwoord dat ik alleen maar mooie, prachtige, vriendelijke mensen ontmoet heb en dat er in elk land wel een paar zieke geesten rondlopen maar dat dat geen reden is om angstig te gaan worden en dat je je door een paar dwazen zeker niet je vrijheidsgevoel moet laten afnemen.
In het boek dat Wouter geschreven heeft, vond ik onderstaande woorden:
ALS JE NIET LEEFT ZOALS JE DENKT, GA JE OP DEN DUUR DENKEN ZOALS JE LEEFT.
Ik hoop dat we door enkele "zotten" niet gaan leven en denken in angst. Ik ben er van overtuigd dat dan deze kleine groep steeds meer "toeslaat".
Ik ben er juist van overtuigd dat als je open, enthousiast, positief, inspirerend, vol vertrouwen,niet met vooroordelen omgaat met je omgeving, je deze kleine groep "zotten" zo klein mogelijk houdt.
Beste allemaal, ik zou het leuk vinden om velen niet alleen via de mail te ontmoeten maar ook een keertje persoonlijk. Ik hoop dat ik jullie dan ook kan laten genieten van de foto's van NZ en kan vertellen over het nieuwe avontuur Azie.
Ik nodig daarom iedereen uit voor een BBQ op ZONDAG 13 SEPTEMBER van 1 tot 6 uur in de Wilgenlaan nummer 6 te Udenhout.
Wel even van te voren laten weten of je komt.
Blijf de website zo af en toe maar volgen voor nieuwe berichten.
Voor nu figuurlijk en letterlijk een warme groet en leef en geniet,
Piet
De foto's kreeg ik van Andy uit Engeland. Andy heb ik in NZ een paar keer ontmoet in verschillende plaatsen in Back Packers accommodaties.
04 Mei 2009 - 09:35
Jac Peeters:
In de eerste plaats van harte proficiat. Ze hebben je wel op een heel mooie manier naar het gemeentehuis 'gelokt'. Ik neem aan dat je niet het minste vermoeden had, dat je een van de geridderden zou zijn! Gisteren nog aan jou gedacht! Ik was met twee koren in Den Bosch om de viering op de eerste meizondag te verzorgen, toen ik jou als Pater op de markt zag. Ons moeder was er toen ook nog bij. ("Dieje zot toch" zei ze over jou in de meest positieve betekenis van dat woordje. De betekenis zoals die jij aanhaalt i.v.m. koninginnedag heb ik de laatste dagen ook regelmatig gebruikt. En inderdaad, laten we ons niet gek maken, door zo'n enkele 'Zot')
Piet, ik ga gauw verder met het 'buitenwerk'. De schilder is buiten druk doende en ik doe de rest. Stoepen krabben, gras snijden. Aan het einde van de week als de vakantie voorbij is moet het allemaal weer netjes zijn!
Hartelijke groet en ...
Jac -
04 Mei 2009 - 10:15
Jane:
Hoi Piet,
Proficiat met je lintje!Wat heeft jouw leven een andere wending gekregen. Ik denk vaak aan je.
Zelf zit ik midden in de verbouwing van onze school tot een Multifunctionele Accommodatie, waarbij vooral het vormgeven van de inhoudelijke samenwerking tussen alle "bewoners"een mooi, maar tijdrovend proces is.
Ook al is mijn reis naar Australie al weer even geleden, ik denk er nog dagelijks aan. Eind juli komt Madelon weer thuis, om daarna in Rotterdam te gaan studeren.
Veel plezier bij het verwerken van al je reiservaringen en hopelijk tot ziens
heel veel groeten,
Jane
05 Mei 2009 - 05:22
Jac Peeters:
Amai, Jane kon het niet weten, ik wel! Omdat je tussentijds geridderd werd - bij het grote feest op de Wichelroede - werd je natuurlijk op de dag dat de meeste lintjes worden uitgereikt opnieuw in het zonnetje gezet. Ik kwam er gisteren achter, toen ik Hanneke vertelde: "Piet heeft ook een lintje gekregen." Meteen flitste het door mijn hoofd: Nee, Piet heeft toch al een lintje gekregen. Wie weet reageren er nog wel meer mensen met een proficiat. Och eigenlijk mag dat toch best vaker dan eens, of niets soms?!
Groeten uit Hilvarenbeek,
Jac en Hanneke -
05 Mei 2009 - 11:57
Riek:
Hoi Piet, We zullen niet de eerste zijn maar wij zijn samen 13 september present hoor. Dus noteer maar alvast. Lijkt me gezellig.
Anny en Shef uit NZ komen begin september tot half oktober naar Nedeland. Lijkt me ook weer leuk. We gaan er een dag of 4 mee naar Frankrijk, dat hebben ze gevraagd. 14 mei vertrekken we naar Turkije en begin juni naar Frankrijk. Verder is hier alles oke.
Will, hier heb je weer een verhaaltje of kijk je niet meer op de site?
Broer, groetjes van ons uit een nat Heesch -
10 Mei 2009 - 09:21
Hanny:
Hoi Piet, we zijn er 13 september. Wat leuk dat je je ervaringen mocht vertellen bij zo,n belangrijke gebeurtenis, Conny kan alleen maar trots op je geweest zijn.
Leuk om je enkele weken geleden even gezien te hebben, Tiny heeft inmiddels een hondje gekocht, geen Schnauzer maar een ander lief klein mormeltje met de naam "Prins".Herman is fietsen en we hebbem om 2 uur een feestje van een vriendin die 60 is geworden vandaag. De tuin is een plaatje, de mooiste tijd van het jaar gewoon! Liefs uit Gennep van ons. -
21 November 2010 - 13:37
Frans En Rieky:
Opa[Piet] proficiat met je kleindochter Djuna en een heel goede reis.