Alleen in de woestijn.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
07 Juni 2015 | Namibië, Lüderitz
Beste allemaal,
Ik ga met een beetje heimwee de Sesriem Camp Site achter ons laten. Wat hebben we genoten van dit adembenemende landschap. Ik zou nog honderden foto's kunnen laten zien maar genoeg is genoeg.
Wij gaan met onze campervan op weg naar Aus.
Een klein plaatsje aan de rand van de woestijn in het zuiden van Namibie. We vinden een camping buiten het plaatsje. Hier hopen we de wilde paarden te zien. En we willen naar de kust naar de spookstad nabij Luderitz.
Aan de namen kun je zien dat het Duitse wortels heeft. Aus was een Duits gevangenenkamp tijdens de eerste wereldoorlog.
Er hebben meer dan 1500 gevangen gezeten maar in 1919 is het kamp gesloten.
De oorsprong van de wilde paarden is nog steeds niet helemaal duidelijk maar er leven tussen de 150 en 200 die zich hebben aangepast aan de extreme hitte en zij kunnen 5 dagen zonder water in de woestijn leven.
Maar alllen de weg naar Aus is al indrukwekkend, Een hele dag over een zandweg. bloeiende cactussen, soms een gemsbok of een struisvogel en een roofvogel. Ook zien we onderweg een dode gemsbok met in de omgeving de gieren die al een flink gat in zijn buik gepikt hebben.
De hitte is enorm. geen struik of boom te bekennen en soms zie je een stofwolk en dan weet je dat er een auto in aantocht is.